Fotoalbums
(besloten)
Samen tot het uiterste!

Waterpolo

Minipolo

Voor kinderen van 6 tot met 12 jaar is er minipolo. Net zo stoer als waterpolo, maar met een kleiner speelveld en aangepaste spelregels. De kleinsten spelen in ondiep water en met minder spelers, zodat ieder kind lekker vaak aan de bal komt. Met minipolo kun je al vanaf 6 jaar beginnen. Voor 8 t/m 10 jarigen en voor 11 t/m 12 jarigen is er competitie. Vanaf 13 jaar kunnen kinderen overstappen naar “gewoon” waterpolo. Minipolo is de ideale manier om al jong kennis te maken met één van de leukste zwemsporten.

Onze afdelingen

De waterpoloafdeling van F.Z.C.’54 bestaat op dit moment uit de volgende teams: Heren 1 vanaf 17 jaar, Heren 2 vanaf 17 jaar i.s.m. Z.P.C. Bolsward, Aspiranten 13 t/m 17 jaar i.s.m. Z.P.C. Bolsward, Pupillen tot 13 jaar i.s.m. Z.P.C. Bolsward. Alle teams kunnen versterking gebruiken. Zwemdiploma A is voldoende.

Aspiranten
Aspiranten zijn 13 tot met 17 jaar. Wij spelen gemengd, d.w.z. jongens en meisjes in hetzelfde team. Spelregels en afmeting van het bad zijn gelijk aan die van de volwassen. Er wordt competitie gespeeld van oktober tot eind april. Zie voor meer informatie over waterpolo op de website www.knzb.nl.

Dameswaterpolo
Op dit moment heeft F.Z.C.’54 een aantal speelsters die, gezien hun leeftijd, niet meer bij de jeugd mee mogen spelen. Zij willen dolgraag blijven waterpoloën en zijn dan ook op zoek naar medespeelsters.

Dus houd jij van zwemmen, actie en ben je een teamspeler, dan is waterpolo jouw sport. Ervaring is niet vereist. De trainingstijden van de diverse disciplines zijn te vinden op onze website, trainingstijden. Voor meer informatie mail naar info@fzc54.nl.
 

Copyright 2024: FZC '54 - De Franeker Zwemclub Privacyverklaring Realisatie: Wmmedia.nl