Fotoalbums
(besloten)
Ben jij supersnel?

Wedstrijdzwemmen

F.Z.C.’54 is een bloeiende zwemvereniging waar je mag komen zwemmen als je minimaal zwemdiploma B hebt gehaald. Wij proberen van jou dan een echte wedstrijdzwemmer te maken, waarbij plezier voorop staat! Je krijgt les van echte profs en van oudere wedstrijdzwemmers die graag aan de jeugd willen doorgeven wat ze de afgelopen jaren zelf hebben geleerd. Je begint bij de techniekacademie en het woord zegt het al, daar brengen we je vooral de technieken van de 4 zwemslagen bij, inclusief de bijbehorende starts en keerpunten. Je mag zelfs, als je dat wilt, al echte wedstrijden zwemmen!

Mocht je een keer mee willen trainen, dan kan dat natuurlijk altijd. Stuur een mailtje naar info@fzc54.nl.
Zij kunnen je dan vertellen wanneer je mee kunt zwemmen.

B-selectie

Indien de trainers denken dat je talent hebt, en dat zien ze snel genoeg, dan nodigen ze je uit voor de selectie. Vanuit de techniekacademie kom je dan eerst terecht in de B-selectie. Daar wordt aan je techniek geschaafd en worden langere afstanden gezwommen. Deze zwemmers zwemmen in de Nationale competitie, waarin ze het vier/vijf keer per seizoen opnemen tegen zwemmers van andere verenigingen.

A-selectie

Mocht je er in de B-selectie uitspringen wat prestaties betreft en heb je de intentie om de top te bereiken, dan wordt je misschien wel uitgenodigd voor de A-selectie. Deze zwemmers zwemmen in de Nationale competitie en zwemmen daarnaast ook limietwedstrijden of, als je nog jong bent, Minioren wedstrijden. Je kunt nu gaan proberen om bij de beste zwemmers van Noord-Nederland en misschien wel Nederland te gaan behoren. Ondanks dat er qua trainingsuren en inzet nu wel wat van je wordt verlangd, staat nog altijd voorop dat je plezier moet hebben in zwemmen. En daarvoor ben je bij F.Z.C.’54 aan het juiste adres!

Copyright 2023: FZC '54 - De Franeker Zwemclub Privacyverklaring Realisatie: Wmmedia.nl